mandag den 25. februar 2008

Forhøjninger.
Her i vort – overvejende – flade landskab gælder det om at fremhæve de få forhøjninger, der findes i området, det gælder også om at søge og nyde de få oplevelser, de rent højde- og udsigtsmæssigt har at byde på
Ind imellem kan det være udbytterigt at standse op og se på forholdene – som nu f. eks. i Vejrup. En høj, klar, solskinsrig sommerdag kan det være en hygsom ting at stå på byens berømte Viadukt, opført ca. 1916, skue ned i folkets skorstene, og, hvis det er ved en af spisetiderne, da måske gætte på hvilken ret, der nu tages højde for via ilden på fyringsstedet ved foden af skorstenene. Viadukten var et ret så berømt værk i sin tid. Det vides således med sikkerhed, at en skoleklasse fra Holstedegnen omkring 1918-20 drog på sommerudflugt nordpå og gjorde på denne tur ophold ved og på Vejrup Viadukt, hvis pompøsitet blev beundret og iagttaget og formentlig også kommenteret som et af den tids digre bygværker.
På skitseblokken søgte jeg at få det fine vekslende spil mellem lys og skygge fremhævet i passende omfang til, at også andre kunne erkende, at huse er gode at se på i sommersol fra forhøjningen i Vejrup.

Ingen kommentarer: